PhytoCellTec™ Solar Vitis/Vitis Vinifera

 

PhytoCellTec ™ Solar Vitis adalah berdasarkan sel-sel stem daripada anggur Gamay Teinturier Fréaux - anggur dari Burgundy yang mempunyai ciri-ciri yang sangat tinggi kandungan polifenol untuk perlindungan UV.

 

Kajian yang menyeluruh telah menunjukkan bahawa PhytoCellTec ™ Solar Vitis melindungi sel-sel stem epidermis daripada tekanan UV dan penuaan kulit yang disebabkan oleh cahaya. PhytoCellTec ™ Solar Vitis meningkatkan daya hidup dan kecekapan semua sel-sel kulit yang penting dan meningkatkan ketahanan kulit.

 

Ringkasan
Penggunaan sel-sel stem tumbuhan melindungi sel-sel kulit yang paling penting, iaitu sel stem, dengan itu melambatkan penuaan kulit. PhytoCellTec ™ Solar Vitis melindungi kulit daripada kronologi penuaan dan cahaya,serta memanjangkan daya hidup sel-sel kulit dan menjaga penampilan kulit lebih muda dan cantik.

 

Meningkatkan daya hidup sel-sel stem
Kultur sel-sel stem epidermis telah dirawat dengan kepekatanPhytoCellTec ™ Solar Vitis yang berbeza dan kecekapan pembentukan-koloni mereka telah diukur. Kajian ini menunjukkan bahawa PhytoCellTec ™ Solar Vitis jelas mempunyai kesan positif ke atas ciri-ciri sel stem.

 

Melindungi sel-sel stem epidermis daripada tekanan UV
Kultur sel-sel stem epidermis telah dirawat dengan PhytoCellTec ™ Solar Vitis, manakala yang sel-sel lain tidak dirawat. Kultur-kultur tersebut terkena sinaran UVA dan UVB, dan kecekapan pembentukan-koloni (CFE) daripada sel-sel stem yang kemudiannya diukur. Hasil kajian menunjukkan bahawa radiasi UV kuat mengurangkan kecekapan pembentukan-koloni sel-sel (-58%). Rawatan dengan PhytoCellTec ™ Solar Vitis telah meningkatkan keupayaan pembentukan-koloni sel-sel stem, dan daya hidup sel-sel tidak terjejas walaupun telah terdedah kepada sinaran UV.

© 2016 by Nuzell Distribution Sdn Bhd. All Rights Reserved