PhytoCellTec™ Malus Domestica

 

PhytoCellTec ™ Malus Domestica adalah bahan liposomal aktif berasaskan sel stem dari epal Uttwiler Spätlauber.

 

Epal
The Uttwiler Spätlauber adalah kepelbagaian Swiss lama, yang sangat jarang berlaku hari ini. Ia terkenal dengan keupayaan yang luar biasa untuk menyimpan untuk tempoh masa yang lama tetapi lama-kelamaan hilang popularitinya kepada epal manis kerana rasa pahit. Sebagai epal boleh disimpan untuk masa yang lama tanpa menjadi layu atau kehilangan rasa, ia jelas mempunyai bahan-bahan khas dan terutamanya jangka hidup sel-sel stem yang panjang. Dengan tepatnya, faktor kepanjangan umurnya telah menjadi perhatian khusus kepada penyelidik di Mibelle Biochemistry.

 

Sel-sel stem tumbuhan untuk sel-sel stem kulit
Perkembanganinovatif teknologi PhytoCellTec ™ memungkinkan sel-sel stem tumbuhan untuk berkembangdalam skala yang besar. Ia juga memungkinkan penanaman tumbuhan yang jarang ditemuidan terancam seperti Uttwiler Spätlauberdengan berkesan. Melalui PhytoCellTec ™, sel-sel stem tumbuhan boleh didapati di pasaran kosmetik untuk kali pertama.

 

Kesannya
Kajian komprehensif Mibelle Biochemistry menunjukkan PhytoCellTec ™ Malus Domestica, bahan aktif berasaskan sel stem epal, menggalakkan daya hidup dan jangka hayat sel stem kulit, melindungi mereka daripada kerosakan yang disebabkan oleh tekanan alam sekitar dan dengan itu melambatkan proses penuaan kulit.

Ringkasan
PhytoCellTec ™ Malus Domestica telah membuka kemungkinan yang baru dalam bidang kosmetik. Dengan menggunakan sel-sel stem tumbuhan, mereka boleh melambatkan penuaan kulit dengan melindungi sel-sel stem kulit penting, menjaga kulit untuk kelihatan muda lebih lama, dan memberikan penampilan yang lebih baik dan lebih penting.

Meningkatkan daya hidup sel-sel stem
Kultur sel-sel stem epidermis telah dirawat dengan kepekatan PhytoCellTec ™ Malus Domestica yang berbeza dan kecekapan pembentukan-koloni mereka telah ditentukan. Siasatan menunjukkan bahawa PhytoCellTec ™ Malus Domestica mempunyai kesan jelas yang positif ke atas ciri-ciri sel stem.

 

Mengekalkan keupayaan untuk membentuk tisu epidermis baru
Sel-sel stem epidermis yang muda dan penting boleh membentuk epidermis pelbagai lapisan yang lengkapdalam keadaan di makmal. Apabila eksperimen ini dijalankan terhadap sel-sel yang lebih tua, mereka tidak lagi membiak dan tiada epidermis terbentuk. Sel-sel stem habis dan telah sampai ke penghujung kitaran hayat mereka. Walau bagaimanapun, batang Malus Domestica ekstrak sel ditambah untuk memupuk sel-sel stem. Lagi dengansel-sel stem yang “lama”, mereka masih boleh menjana epidermis yang berstrata. Di bawah pengaruh ekstrak sel stemMalus Domestica, sel-sel stem epidermis mengekalkan daya hidup mereka lebih lama dan mampu membentuk tisu yang baru dan memperbaharui kulit.

 

Kesan anti-kedut
Kesan anti-kedut PhytoCellTec ™ Malus Domestica telah dikaji dalam ujian klinikal dengan 20 subjek (berusia 37-64). Emulsi dengan 2% PhytoCellTec ™ Malus Domestica telah digunakan untuk kawasan tepi mataselama 28 hari. Hasil kajian menunjukkan pengurangan kedutan yang ketara untuk semua (100%) subjek.

© 2016 by Nuzell Distribution Sdn Bhd. All Rights Reserved